Студен въздух започва да нахлува от тази нощ в цялата страна. Ще преобладава облачно време. Утре валежите в Западна и Централна България ще са от сняг, на места в Горнотракийската низина и по Черноморието - предимно от дъжд. В Източна България ще бъде и ветровито. В Пловдив ще вали мокър сняг, а максималните температури през деня няма да надвишават 2-3 градуса. 

Жълт код е обявен в девет области в Централна и Южна България. В областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Смолянпредупреждението е за още снеговалежи. В планинските части на тези райони се очаква да натрупа нова снежна покривка до 5-10 см.

В други четири области - Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, синоптиците предупреждават за значителни валежи от дъжд, които привечер и през нощта срещу сряда ще преминават в сняг. Очакваните количества на валежа са до 20-25 л/кв.м. А в нощта срещу сряда ще започне да се задържа и снежна покривка до 5-7 см.
 
В сряда в повечето райони вече ще е без валежи. В четвъртък и петък ще е студено, особено сутрин, но вероятността за валежи е малка. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Още първия ден вятърът ще отслабне. Слабо ще се затопли.