Парламентарната група на "БСП за България" ще се срещне с главния прокурор Иван Гешев. Гешев вече проведе среща с депутатите от ГЕРБ-СДС, "Български възход" и ДПС.

Ще се обсъждат последиците от закриването на специализираното правосъдие, натовареността на следователите и взаимодействието между властите.

Междувременно днес стана ясно, че от "Продължаваме промяната" няма да се среща с главния прокурор Иван Гешев, стана ясно от думите на Настимир Ананиев по БНТ. 

Според него вкарването на антикорупционния закон на "Продължаваме промяната" като първа точка в дневния ред на правната комисия  било "една димка". А втора точка било връщането на хартиената бюлетина. 

Едно от опасенията на Ананиев било, че тези обиколки "целели връщането на бухалките му - спецсъда и спецпрокуратурта". Гешев търсел мнозинство, което да ги върне. 

Днес от "Продължаваме промяната" щели да входират декларация служебното правителство да спази закона и да внесе бюджет.  "И предлагаме формациите в Народното събрание да се обединим около няколко неща", добави той.

Гешев на среща с ГЕРБ: Между институциите трябва да има взаимодействие