Капиталът на София са добре образованите млади хора. София е на трето място в Европа по брой на стартиращите компании в Ай Ти сектора. Уверено можем да кажем, че в София се създава уникална среда за развитие на технологиите и иновациите. Това заяви пред "Файненшъл таймс" кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентъра на Столична община. 

Столичният кмет припомни, че София привлича повече от половината чуждестранни инвестиции в България. През последните години голямата част от тях са насочени към компоненти за авио и автоиндустрията, центрове за научна и развойна дейност в сферата на ИТ, кибер защита и др. Фандъкова посочи, че в столицата все по-масово се създават продукти, които намират реализация на глобалния пазар.

"Силата на София са професионалистите и иновативните млади хора, които имат уменията да решават големите предизвикателства с нова архитектура на свързаност и с много по-голяма бързина. Затова се стремим да насърчаваме инвестиции в развойна дейност и изследвания в сферата на биотехнологиите, високотехнологичното производството, креативните индустрии и умни градове", посочва още в интервюто Фандъкова.