Каруца, която пресича пловдивските улици, видя репортер на TrafficNews.bg. Припомняме, че тоталната забрана за каруци в целия Пловдив се въведе още през октомври 2013 година. Въпреки заповедта полицаите много често си затварят очите и глобата винаги подминава "шофьорите" на каруци.

По-скандалното е, че ромите, които управляват превозното средство, пресичат кръстовището на бул."България" и бул. "Васил Априлов", посока Шекер махала в Пловдив, като създават предпоставки за ПТП. Много често ромите използват този вид транспорт за износ на инертни материали от коритото на река Марица, нерегламентирана сеч, незаконно превозване на капаци на дъждоприемни шахти, което се отразява както на безопасността на движението и създаване на предпоставки за ПТП, така и на екологията; нерегламентирани сметища и други.

Това бе и една от основните причини Община Пловдив да забрани свободното им управляване по улиците и булевардите в града. Е за някой явно това не важи!

"Така ли доказваме, че сме европейска столица на културата? Това направо е потресаващо!", коментира преминаващ гражданин, станал свидетел на гледката. Проблем се оказва и невъзможността на полицаите да глобят нарушителите, тъй като много често те нямат пари в себе си, за да платят фиша, не носят лични документи за да докажа и самоличността си. Много често те са от ромски произход и малолетни или непълнолетни, което пречи на административно-наказателната дейност.

Вижте ВИДЕОТО :



TrafficNews.bg