Пловдивчани и гостите на града ще изберат кое е най-вкусното кулинарно изкушение по време на първия Панаир на традиционната етно кухня, който ще се проведе в града под тепетата от 11 до 16 май.

Ястията ще бъдат дело на 5-ма готвачи – арменец, евреин, турчин, руснак и италианец - представители на етническите общности с най-стара история в Пловдив. Всеки ден “Етно кухня на колела” (Ethno Kitchen on wheels) ще потегля към определена локация в града, свързана с живота на различните етноси. Характерните ястия ще бъдат приготвяни пред любопитните погледи на минувачите, като всеки любител на кулинарното изкуство ще има възможност и да разговаря с майсторите готвачи, предаде dariknews.bg

Панаирът на кулинарното изкуство ще покаже националните особености в културата на хранене и разнообразието на менюто в кухните на малцинствените етнически групи, които са неизменна част от културно-историческото наследство на Пловдив.