Протест срещу териториалния план за справедлив преход затвори различни части на страната. Протестиращите затварят основни пътни артерии, като включително АМ „Тракия” е затворена от 07:00 в двете посоки на разклона за Стара Загора. Те настояват за отлагане на точката за Териториалните планове за справедлив преход, която трябва да се гледа по време на извънредно заседание на Министерския съвет.

„Протестите са безсрочни до отлагането на плановете на правителството да приеме Териториалните планове и не е предвидило средства по така наречения План за справедлив преход, който финансира преминаването на топлоцентралите от въглища към друг вид гориво”, пишат потребители в социалните мрежи. Добавят още, че водачите не трябва да се сърдят на хората, тъй като това е катастрофален проблем, на който трябва да се намери решение. 

Протестиращите не са съгласни и с предложението за намаляване на мощностите на топлоелектрическата централа. Според тях няма друга възможност за устойчива заетост, което ще доведе до обезлюдяване на района. Малко преди 7:00 часа те ограничиха възможността за преминаване през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково.

При гражданското неподчинение на прохода „Република“ се стигна до напрежение между протестиращи и шофьори. Енергетици и миньори затвориха и автомагистрала "Струма". Протестиращи има и в района на Дупница и пътен възел "Бинека“, посока София, с.Дяково и Бобошево.

Миньори затвориха и движението на изхода в посока Перник. Блокадата  продължи около 15 минути, след което протестиращите се отправиха към пътен възел „Мало Бучино“.

Служители от "Топлофикация Русе" пък протестираха край Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост".