Ремонтът на улица "Първа" в Куртово Конаре е към края си. От общинска фирма БКС са стартирали изграждането на тротоари и озеленяване край входа на селото откъм Стамболийски. До автобусната спирка ще бъде изграден тротоар, а този от отсрещната страна ще бъде почистен от бурените, съобщават от местната администрация.

След приключване на дейностите по този вход към селото техниката ще бъде прехвърлена в противоположния край на улицата, на изхода към Кричим. В този участък плевелите също ще бъдат почистени и ще бъде засадена зеленина. Малкият пазар в близост ще бъде запазен, а около него ще бъдат поставени пейки.

Предстои на асфалтирания участък да бъде положена пътна маркировка. Ще бъдат обособени и две повдигнати пешеходни пътеки. 

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и по тази причина ще бъде потърсено съдействие от АПИ и Министерството на регионалното развитие. 

Кметът на общината Георги Мараджиев оповести в социалните мрежи, че ще се търси финансиране и за ремонта на улиците в селото, по които все още има паваж. Той допълни, че проектът за канализацията и довеждащия колектор е вече в общината Стамболийски и се очаква издаването на разрешителното за строеж, както и получаването от съответните институции на съгласувателни писма за преминаване на колектора през терена, който е определен за него.

За финансиране за колектора, за да стартира изграждането му, е необходима сумата от около 4,5 милиона лева, която община Стамболийски трябва да осигури. Следващата стъпка е финансовото обезпечаване на канализацията.