Областен съвет на БЧК Пловдив по програма „Мобилен социален екип” стартира кампания под мотото „На Коледа не си сам!”. Кампанията е насочена към самотно живеещи възрастни хора и се провежда в шестте района на град Пловдив със съдействието и желанието на доброволци по Програма „Мобилен социален екип”.

 Доброволците посещават самотно живеещи възрастни хора в техните домове с настроение като ги даряват с усмивки и внимание, новогодишни картички с топли пожелания и коледни вкусни сладости. Програма „Мобилен социален екип” оказва подкрепа чрез предоставяне на социални услуги и сигурност на уязвими хора изпаднали в кризисна ситуация. На нуждаещите се, е на разположение непрекъсната връзка с кол-център, който работи 24-часа в денонощието. На телефон 0700 147 44 хората заявят своите проблеми и нужди.

„Ние от програма „Мобилен социален екип” към Областен съвет на БЧК Пловдив изказваме нашите най – искрени Благодарности, към Вас всички доброволци и на нашия млад доброволен екип от училище „Дружба”- Пловдив, които участваха в кампанията „На Коледа не си сам!”, без които нямаше да видим тази радост в очите на възрастните самотни хора. Пожелаваме Ви една вълшебна Коледа и Весели Новогодишни празници, изпълнени със здраве, любов и благодат!“, споделят организаторите на кампанията.