Директорът на Пазарджишкия театър Григор Антонов обяви, че сам е подал сигнал срещу счетоводителя Петко Писков. В интервю пред БНТ той разказа, че когато преди 6 години е поел Пазарджишкия театър, открил нередности в работата на счетоводителката. С Петко Писков го свързва учителка, която е преподавала и на двамата в Пазарджик.

„Знам, че работите бюджетно счетоводство с общински структури, с бюджети - това ми беше информацията. Той каза: Да. Попитах отново: „Нали знаете, че при нас е различно?” Той каза: „Ами аз мисля, че ще се справя. След една седмица звънна и поиска да го заведа при някой стар главен счетоводител, който разбира”, заяви Григор Антонов.

През 2023 г. при планова проверка на Министерството на културата в директора се прокрадват съмнения.

„Когато от Министерството на културата дойдоха на планова проверка, в този момент разбрах, че тази фирма предоставя на едни документи на тях по електронен път, без аз да знам какви документи предоставя. Документите ни бяха при тях. В този момент разбрах, че това не ми се вижда редно и в един момент, когато попитах защо не ги получаваме и ние, отговорът беше: „Няма да е сега”. И аз си казах: „Чакайте малко! Какво става?”. След това те пуснаха едномесечно предизвестие за прекратяване на договора", отбеляза Григор Антонов.

Театърът така и не получил обратно документите си. По думите му, директорът подава сигнали до Прокуратура и Икономическа полиция, както и до Министерство на културата.

Антонов коментира и че от работата му със счетоводителите в театъра, смята, че те имат контакти в Министерство на културата, но какви са те не се наема да коментира.

„Държа да отбележа, че в Пазарджишкия театър фиктивни назначения няма. Призовавам Министерството да направи бърза проверка, за да се успокоят колегите”, каза още режисьорът.