Държавна служителна от МОН е организатор на протеста на роми срещу вицепремиера Красимир Каракачанов. Лиляна Ковачева работи в Центъра за интегриране на деца и ученици от малцинствата към просветното министерство. Тя сама призна, че е организирала недоволството в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Ковачева съобщи, че е подала жалба срещу Каракачанов в Комисията за защита от дискриминацията, но в качеството си на български гражданин, а не държавен служител. Тя е инициирала протеста за оставката на вицепремиера в социалните мрежи, като е излязла в неплатен отпуск. В студиото на Би Ти Ви тя си размени реплики с депутата от ВМРО Милен Михов. 

"Да, държавен служител съм, толкова ли е важно къде работя?", защити се Ковачева.

Чиновничката призна, че бюджетът на центъра за интеграция е в размер на 1 млн. лв., но не успя да обясни за какво се изразходва той. По думите й с незаконното събаряне на ромските къщи във Войводино, Каракачанов извършвил големи нарушения. Ковачева продължи да настоява за оставката му, смятайки, че едно извинение не е достатъчно. 

"Излиза, че Вие в неработно време протестирате и казвате, че не сте си свършили работата в работно време? Вие работите по интегриране на децата. Протестирате в неработно време за това, че не сте си свършили работата", възмути се Михов.

Той заяви, че в Златарица, където на власт са ВМРО, няма данни за ромска престъпност, а всички деца ходят на училище.