Четири станаха жертвите на взривовете в Елин Пелин. Днес на местопроизшествието са открити две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента. Предстои извършването на действия по разпознаването им.

Малко след 10.30 ч., под ръководството на Окръжната прокуратура в София следователи, екипи на пожарната и специализирани части на МВР, започнаха оглед на складовете, в които в четвъртък възникнаха неконтролируеми експлозии на пиротехнически изделия.

Огледът на местопроизшествието ще продължи през целия ден.

По-рано сутринта по време на изявление министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че в близост до входа на единия от складовете за фойерверки в Елин Пелин се вижда тяло.

Оказа се, че е имало и втори свидетел на трагедията: Има двама свидетели очевидци - охранителят, който е извел доц. Шишков и дъщеря му, и още едно младо момче - късметлия, който е бил на мястото на произшествието. В продължение на 20 минути е бил вътре, докато се е развивал пожарът. Той каза, че първоначално е влязъл в един микробус, за да се скрие. Колата се е запалила впоследствие, а момчето е избягало под оградата, спира случаен автомобил, който го закарва до гарата, откъдето се обажда на майка си. Тя идва да го вземе и се прибира вкъщи. След това малко безотговорно просто си пуска телевизора. А, ние през това време се опитваме да разберем кой е бил по това време в склада. Все пак родителите на момчето са могли да проявят отговорност и да ни потърсят, а момчето трябваше да остане тук и да съдейства на властите”, допълни Стоянов.

Открито е още едно тяло във взривения склад за фойерверки в Елин ПелинЕдин човек остава в неизвестност