"Ангел Ангелов директно не ме е заплашвал. Идваха хора и ми казваха, че той ме е записал и ще ме размаже. В министерството той отговаряше за европейските програми. Преди да си тръгне не ме е заплашвал, а се държеше нагло и непочтително", заяви министърът на културата Боил Банов пред Би Ти Ви.

"Не съм помияр, въпреки че за мен излезе какво ли не. Във всеки един момент, в който бъда заплашен директно, ще подам сигнал. Аз не съм човек, който лесно се плаши. Той го направи през трети лица", добави той.

"На записа е моят глас, но той е манипулиран. Вкаран съм в капан от малка организирана престъпна група. Това ще го докаже проверката на прокуратурата. Защитавал съм държавния интерес през цялата си работа", категоричен беше Банов.

По думите му БСП са достигнали до отвратително ниво с манипулацията си. Ангел Ангелов е човекът зад кадър. Той е тайният човек на Елена Йончева. В момента Йончева заблуждава цялото общество, включително и органите на реда. Ще проверя дали това не е наказуемо, каза още министър Банов. Той призна, че е приемайки поста на министър, е очаквал по него да се хвърля мръсотия и е предупредил семейството си за това.