400 ресторанти, закусвални, детски градини, ясли, кухни и други обществени заведения в Пловдив се включиха в пилотния проект на общината за събиране и извозване на хранителни отпадъци.
Проектът стартира в края на миналата година и първоначално се включиха 180 заведения в централната градска част. Добрите резултати позволиха от 1 февруари 2018-а обхватът му да се разшири във всички райони.
„Специализирани автомобили събират биоразградимите хранителни отпадъци по уточнен маршрут и часови график, съобразен с работното време на заведенията. Раздали сме специални контейнери“, заяви директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.
Целта на Община Пловдив е да се намали общото количество смесен битов отпадък, тъй като разделно събраните отпадъци подлежат на оползотворяване. Интересът на заведенията е, че могат безплатно да се възползват от предоставената нова общинска услуга.
Още от категорията
Спипаха 36 пияни водачи за денонощие у нас, девет - под въздействието на наркотици