Чепеларе ще има свой университет! По инициатива на доц д.ик.н. Иво Димитров и Тодор Батков
ВУАРР отваря филиал. 

На това се договориха те заедно с ръководството на ВУАРР и с кмета на Община Чепеларе г-н Боран Хаджиев и зам.-кмета г-жа Антоанета Аговска.

На срещата бяха обсъдени възможностите за откриване на локален център за дистанционно обучение на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите в Община Чепелеаре, в който жителите на Област Смолян ще могат да подават документи за кандидатстване и записване и да се обучават.

По-късно беше подписан меморандум за сътрудничество между кмета на Община Чепеларе и Президента на ВУАРР доц. д-р Светла Димитрова.

До дни ВУАРР ще създаде Локален Център за Дистанционно Обучение, който ще направи възможно провеждането на занятия още тази есен при хибридна форма на обучение - частично онлайн и частично на място в гр. Чепеларе - в базата на "Олимпийски Надежди".

Предмет на Меморандума е разкриването на акредитиран филиал на ВУАРР в гр. Чепеларе - с учебна база и общежития, за началото на учебната 2025/2026.

Тодор Батков благодари за съдействието на кмета на Община Чепеларе, общинското ръководство, ръководството на ВУАРР и зам.-областния управител на  Смолян - Адриан Петров.