Само преди година всеки пловдивчанин, който искаше да похапне сочен, ухаещ на пушек стек, задаваше поне три въпроса – Къде правят добро барбекю? , Как го приготвят?, Прясно ли е месото? Всички тези въпроси вече имат един отговор и той е „Porkу’s”.
Новото кулинарно приключение на шеф Николай Боруков се оказа изключително успешно и „Porkу’s” бързо се превърна в любимо място на пловдивчаните с добър вкус. „Тук сме безкомпромисни към качеството, а всеки от нас влага фантазия и любов, за да приготви най- доброто ястие” казва собственикът.
В студените зимни дни, край горящата камина се събират семейства и приятелски компании, които на чаша червено вино и вкусни блюда потъват в приятна раздумка. През лятото прохладната градина в средиземноморски стил е любимо място за обяд и вечеря на клиентите.
„Porkу’s” вече е синоним на семеен ресторант с вкусна, домашно приготвена с много любов храна. Не е необходимо едно ястие да е сложно, за да е шедьовър. А менюто на „Porkу’s” е истинска галерия, пълна с образци на кулинарното изкуство. Като започнем от агнешките момички в масло, минем през телешките бузи с чесън и ароматната поркетата и стигнем до цялото печено прасенце. Специалните рецепти на шеф Боруков , които могат да изкушат и тибетски монах, са само част от магията на ресторанта. Сръчните движения на майстора на скарата и неговата игра с огъня буквално могат да хипнотизират всеки. Домашният прясно изпечен хляб с дъх на босилек, свежите салати с билки , зашеметяващите десерти и подбраните вина довършват кулинарната симфония.
„Porkу’s” започва втората си година със сериозен фен клуб и почитатели, които рядко му изневеряват. Защото там се грижат, не само за възрастните, но и за малчуганите. Родителите могат да вечерят на спокойствие, докато децата им се забавляват рисувайки весели прасенца – запазената мярка на ресторанта.
„Досега само загрявахме!” , шегуват се майстор- готвачите на „Porkу’s” и обещават нови шедьоври в есенното меню на ресторанта.
Още от категорията
Виктор напусна къщата на Big Brother на крачка от финала