Заведението е позиционирано на ул. „Съединение“, точно срещу училище „Димитър Матевски“, а голям паркинг е още едно от предимствата за всички посетители.
Още влизайки в ресторант „Воденицата”, той впечатлява с интериор в старобългарски народен стил и фолклорни мотиви, които в съчетание с автентичната българска кухня, ще оставят у вас незабравими спомени.
Уютната атмосфера на механа "Воденицата" е постигната с битови декорации, агнешки кожи, камини, колекция от антики и ловни трофеи, надвиснали от дървените колони.
На втория етаж пък има напълно обособена зала за близо 70 човека, която е идеална за големи компании, специални поводи или работни срещи. Две от сепаретата имитират стаи и предлагат допълнително уединение, което би било още по-подходящо през зимните месеци.
Всичко това прави механа „Воденицата” перфектното място, на което да организирате своето семейно тържество, фирмено мероприятие, рожден ден, юбилей, кръщене, сватба или другарска среща.
В разнообразното меню всеки може да открие по нещо за себе си!
Всички продукти, с които се приготвя храната, са домашни и пресни, като пристигат директно от Родопа планина, включително и картофите, които за разлика от по-голямата част от заведенията в града не са бланширани.
Освен, че механата е едно от любимите места на пловдивчани, все по-голям е напливът и на чуждестранни гости. От персонала споделят, че туристите остават силно впечатлени от българските специалитети , а шопската салата определено е техен фаворит.
Сред най-поръчваните гозби са платата от мезета и шпагите и сачове над килограм ще нахранят и най-гладната компания.
Заек по ловджийски пък е един от специалитети на механата. Той се приготвя с ловджийски сос по специална рецепта, а самото заешко месо е домашно.
Типично по български вкус доста чест избор на клиентите на заведението са пилешките дреболий, свинската кавърма, агнешко печено и класическият боб, приготвен в гърне.
дин специален аромат обаче се откроява най-много от всичко - този на току-що изпечения домашен хляб и пърленки, които се правят на място по автентични рецепти.
„Тестото се меси на ръка с натурални продукти. Предлагаме няколко вида – със сирене, кашкавал, с малко, чеснова и комбинирана” – споделя главната готвачка.
И както знаем, вкусната храна си върви ръка за ръка с хубавото вино. Специално подбраната винена листа предлага избор по всеки вкус. Най-честият избор на клиентите през лятото е било розето, но голяма част от тях не изневерят и на традиционното червено вино.
Освен бутилирано, заведението предлага напитката на боговете и в кани от 500 и 1000 мл.
В китната лятна градина на разположение на гостите на заведението са 250 места и два детски къта - вътрешен и външен , където малчуганите могат да се забавляват на воля.
Декоративна рекичка, която опасва целия двор, дебела сянка, цветя и водоскоци допълнително повдигат настроението и карат времето да минава неусетно.
Воденичното колело, на което е и кръстено заведението, пък задвижва чевермето, където можете да приготвите собствено агне и прасенце или да поръчате да ви го доставят от заведението и да го опечете сами.
Зад воденицата е обособен външния детски кът с люлки и пързалки, където са разположени и няколко маси за родителите. По този начин децата хем се забавляват пред погледите на възрастните, хем не смущават другите гости, което си е голямо облекчение. Ако времето е лошо пък, могат да се преместят във вътрешната част на заведението, където зоната за игра отново е добре откъсната от останалата част на залата.
Още от категорията
Виктор напусна къщата на Big Brother на крачка от финала