Има множество фактори, които оставят следа върху телата ни. Повечето храна през студените месеци, липсата на активност, работата от вкъщи - всичко това ни се отразява по негативен начин.

Лятото обаче е перфектен момент да променим тези вредни навици. Когато им предстои почивка на морето, повечето хора започват да търсят начини да се върнат към възможно най-добрата си форма. Лошата новина е, че няма как това да се случи с магическа пръчка и за една нощ. Добрата е, че летните спортове могат да ни помогнат да се раздвижим и да изгорим излишните калории.

Научете се да карате кайтсърф

Кайтсърфът е един от най-модерните водни спортове в последно време. Той ще ви помогне да стегнете мускулите си, да подобрите мускулната си маса и да горите поне 200 калории на час! Една кайтсърф сесия е достатъчна, за да работите над своите трапец, рамене, трицепс, гръден кош, корем и крака. При това - с висока интензивност! А най-хубавото е, че докато тренирате, ще се забавлявате във водата както никога досега.

В началото кайтсърфът може да ви бъде труден, но това не бива да ви притеснява. Не забравяйте, че не е нужно да бъдете на олимпийско ниво, за да му се насладите. Когато паднете във водата, напълно достатъчно е просто да знаете как да се върнете обратно на сърфа. Имаме и един съвет за начинаещите: учете се на кайтсърф на по-дълга дъска, защото тя предлага по-добър баланс спрямо по-късата.

Каяк в езерото - една страхотна идея

Кой би отказал една разходка с лодка? Истината обаче е, че карането на каяк е дори по-ефективно. Една добра сесия с гребане тренира едновременно ръцете, корема, гърба и раменете. А най-хубавото? Ще изгорите около 330 калории за само един час!

Трябва обаче да знаете, че разнообразието от модели каяк се различават по форма и дизайн. За начинаещи перфектни са каяците, където можете да бъдете седнали. Те предлагат по-добра стабилност и е доста по-лесно да влезете и излезете от тях. Като допълнение към това, направени са от по-леки материали и са по-лесни за носене.

Ако ще се пускате с каяк по реката, не забравяйте специалната екипировка. Нужна ви е спасителна жилетка и защитен шлем, за да бъдете във възможно най-голяма безопасност.

Играйте волейбол на плажа

Играта на плажен волейбол е не само забавна, но също така принуждава ръцете, краката, гърбът и гърдите ви да работят активно. Ако наистина сте се постарали, възможно е да изгорите почти 550 калории за само час игра. Една от причините за това е наличието на пясък, което прави движенията по-трудни, сравнено със залата.

За да не изразходите цялата си енергия, опитайте да правите по-малки крачки. Тъй като играете навън, не забравяйте и да пиете големи количества вода. За да следите пътя на топката, ще ви бъдат нужни и качествени очила. Разгледайте новите модели слънчеви очила от Fashion Days, адаптирани специално за спорт.

Заложете на поход в планината

Има ли нещо, което да е по-приятно от добрата разходка в планината? За да бъде това ефективно упражнение за тялото, изберете маршрут, който ще ви предизвика да се поизпотите. Така ще поработите с мускулите на бедрата, прасците и гърба, изгаряйки около 390 калории на час. От изключителна важност е да имате удобни обувки, разполагащи с дебела подметка. Заложете на по-леките дрехи, като например - подходящи за тази активност удобни дамски тениски. Носете дълги панталони, за да избегнете евентуални наранявания и ухапвания от насекоми. Не излизайте и без шапка, за да бъдете добре защитени от слънцето.

Ако нямате опит в планината, следвайте маркираните маршрути и си носете достатъчно вода. Последното е наистина важно, защото на голяма височина тялото се дехидратира по-бързо.