Въпреки новата велоаля, която е изградена успоредно на Гребната база, велосипедистите масово излизат от нейните рамки и съответно пречат пешеходците, съобщи читател на TrafficNews.bg.

“Велосипедистите постоянно излизат от велоалеята. За какво им я направиха. Някои карат много бързо. Въпрос на време е да блъснат някого”, разказа наш читател.

След сигнала, репортер на TrafficNews.bg направи проверка, като потърси мнението на велосипедистите. Те твърдят точно обратното.

„Ние излизаме от велоалеята защото се налага. Много често пешеходци стъпват върху нея и ние сме принудени да ги заобиколим. Вчера 2 малки деца вървяха в двете ленти на велоалеята. Аз трябва да прелетя ли”, твърди велосипедист.

„И пешеходците и велосипедистите са прави. Не трябва да се обвиняват взаимно. Някои са дошли тук на разходка и не искат колела да профучават покрай тях.  Велосипедистите от своя страна се ядосват, когато някой им се пречка. Много се надявам новата велоалея да разреши  този проблем”, разказа мъж, който работи като охрана там от години.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg