Ако един общински охранител реши да глоби шофьорът на това ауди, който е спрял върху чисто новата велоалея на бул. "Княгиня Мария Луиза" , вероятно ще наруши правата му. Тъй като мястото, където човекът е оставил автомобила си има знак за Синя зона.  

В една такава ситуация служителят вероятно би изпаднал в сериозна дилема. 

За сметка на това обаче собственикът на ресторант "Елеа" на същия булевард едновременно и за комфорта на клиентите си и за бъдещата велоалея. Изкопът е покрит с дървени талпи, за да ки повреди някой от гостите автомобила, влизайки в изкопа.  /Както впрочем това се случи на различни места в града, след като изкопите не бяха обозначени./

Друг е въпросът как ще бъде решен проблемът след като велоалеята бъде изградена и върху нея няма да може да се спира. Но техническите гений на българина вероятно ще намери решение и в тази патова ситуация. 

Как? Предстои да разберем!

Срещу велоалеяте на бул. " "Княгиня Мария Луиза" имаше доста протести, тъй като освен , че стесняват лентите на движение, те ще намалят до голяма степен броят на местата за паркиране, което пък ще се отрази пряко на търговските обекти в района.

 

Още за протестите на живеещите и работещите на булеварда четете ТУК!

TrafficNews.bg