„Писна ни от безхаберието на Община Пловдив и от това да не обръщат внимание на сигналите на гражданите”. Това написа до медията ни разгневен гражданин, който няколко пъти е подавал сигнал за лошото състояние на кошчета за смет на бул. „Руски”, но до ден днешен не е получил нито отговор, нито пък вижда промяна в гледката.

„Писах им над половин година, кошчетата на целия бул.„Руски” до колелото на пробива са в ненормално състояние. Десетки са останали по колче, а останалите са с формата на стъпкано кенче от бира- ръсят боклук и са опасни. Добавени са тук-там нормални бетонни кошчета, като адекватните такива, но те не стигат”, пише мъжът.

Пловдивчанинът ни изпрати и снимки на кошче за смет, намиращо се в близост до детска градина и на около двадесет метра от спирка. Последната направена снимка е от 3 май тази година, а един от множество подадени до общината сигнали за състоянието им е изпратен на 23 април 2023 година.

Снимка, предоставена ни от читателя ни, която е изкарана от Google maps на същото място на  бул. "Руски” 127, но през септември месец 2022 година, показва кошчето в същото състояние.

“Да имаш сигнали със снимка, точен адрес, дори координати и не си мръднеш пръста дори за отговор, е показателно, че просто не ти пука. Тези кошчета не стават за нищо. Нито откъм издръжливост, предизвикващ вандалщина”, коментира още читателят ни.  

Не само че естествено води до щети, а и учи на лошо поведение, проявяващо се под други и още по-неприятни форми впоследствие, категоричен е мъжът, който заяви, че е крайно време да се вземат мерки и кошчетата да бъдат подновени.

Прилагаме и снимка от сигнала, изпратен до Община Пловдив от мъжа: