Автосервизи тормозят пловдивчани в Кършиака и в центъра на града. Това сигнализираха читатели на TrafficNews.bg.

Стоян Илиев ежедневно е тормозен от свой съсед, който има сервиз за коли. Помещението представлява гараж под жилищна сграда, а вътре освен обичайните инструменти има и запалителни течности и горива. Интересното е също, че малкото сервизче е непосредствено до кметството на район ”Северен”. По думите на Стоян собственика, който е и майстор във въпросния сервиз не се интересува колко е часа и вдига шум дори и в късните часове на деня.

Моторни масла и различни други течности замърсяват площите пред гаража и жилищната сграда.  Неведнъж му е правена забележка, но той продължава да не се съобразява с хората от квартала. От жилищната сграда са викали не веднъж органи на реда, както и са пускали жалби до кметството. Единствената реакция обаче на институциите е посещение от общинската охрана, но резултат от проверката няма-шумът продължава, работата посред нощта продължава, миризмите и мръсотията също.

„Сервиза няма работно време,тоест денонощно се работи, блъска, стърже,заварява, непрестанно мръсотия и коли. Как това нещо наречено сервиз отговаря на нормативната уредба? Тоест охрана на труд, пожаро  -известителна техника и безопасност...и все пак в жилищна сграда е. Просто ми е интересно кой ги съблюдава такива обекти и следи за тях...Аз като отида на строеж ми искат каски, застраховки, работно облекло, инструкция за безопасност и тн е тн. Как този човек се отчита пред държавата. За едни може,за други не. Просто ми е много интересно, в града на културата,как работят институциите”, коментира Стоян.

За подобна наглост от страна на авто-майстори ни сигнализира нашият читател Боян. Сервизът се намира на улица „Захари Стоянов” 57 и се състои от два гаража съединени на едно. Нещото, което силно възмути нашият читател е това, че ремонтните дейности се извършват не в самия сервиз, а на тротоара, където би следвало да преминават хора.

„Майстора беше завзел целия тротоар с коли, които ремонтираше и никой не можеше да премине спокойно по тротоара, а се налагаше да заобиколи по пътното платно. На всичкото отгоре по улицата и тротоара всичко е в разлято автомобилно масло. Дано компетентните органи си свършат работата! Не е нормално да се ремонтират коли по тротоари и да се разлива навсякъде автомобилно масло. При така изглеждащия сервиз не мисля , че има и дори редовни документи за извършването на тази дейност”, споделя Боян.

Подобни дейности не са една или две в Пловдив. Много малки сервизи, лицензирани или не работят и замърсяват тревни и между-сградни пространства. 

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл:redaktor@trafficnews.bg.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg