За престъпно нехайство на институциите сигнализира читател на TrafficNews.bg 

На няколко пъти той се е опитвал да предупреди различни органи на регионално и национално ниво за опасността, която дебне в центъра на Пловдив, но без успех.
Ето какво пише той до редакцията ни:

На 12 юли 2015 година на кръстовището между улиците „Мусала“, „Братя Миладинови“ и „Осми март“ забелязах, че има голям прекършен масивен клон на дърво, който се държи единствено на кората и тежи, може би, поне 50 килограма - на височина е около 10 метра. Клонът е надвиснал точно над тротоар и част от пътното платно. Застрашени са както спрелите на платното коли, така и преминаващите пешеходци. Веднага сигнализирах на тел. 112.

Тяхната реакция беше бърза – пристигна патрулна кола на полицията с няколко служители на реда, както и екип на пожарната. След оглед на мястото, те установиха, че не могат да се справят със ситуацията, тъй като не могат да достигнат до височината на счупения клон - не разполагали с необходимата техника. Казаха, че това е работа на общинското предприятие „Градини и паркове“ и че ще ги уведомят служебно за съществуващия проблем, но тъй като било неделя – те не работели.

Тръгнаха си без да оградят, нито да обозначат опасния участък. Аз маркирах мястото с подвижни конуси, за да не спират на въпросното място автомобили и за да може да има осигурен достъп за техниката на „Паркове и градини“. На сутринта на 13.07.2015 конусите липсваха, вероятно са били откраднати, но това е отделен въпрос. На 13 юли, понеделник, изчаках до обяд и след като никой не дойде, отново позвъних на тел. 112.

От там ми съобщиха, че сигналът ми е предаден, където е необходимо, но въпреки това отново ще предадат информацията към компетентните органи. И в двата случая дежурният оператор отказа да съобщи както своите имена, така и тези, на които е предаден сигналът. Следобед звънях няколко пъти на телефона за граждани на ОП „Паркове и градини“ – телефонът даваше свободно, но така и никой не вдигна.

Въпросът ми е трябва ли да се случи трагедия и някой да пострада или дори най-лошото, за да започнат да си вършат работата съответните институции и ако се случи непоправимото – кой би бил отговорен?

От TrafficNews.bg се надяваме институциите да се задействат и да не чакат да стане най-лошото, за да вземат мерки. Ние ще проследим какво ще се случи с въпросния проблем и дали някой ще си размърда задните части, за да реши проблема.

TrafficNews.bg