Баща се опита да прибере с оръжие 16-годишната си дъщеря от едно от най- големите свърталища на проститутки в града - Алеята на любовта, научи TrafficNews.bg. Мъжът бе арестуван във вторник вечерта за хулиганство и отведен във Второ районно, но след изтичане на 24-часовата мярка, той е освободен. 

Преди десетина дни момичето започнало да пътува всеки ден до Пловдив като лъжела родителите си, че ходи при приятелки. Вместо това обаче тийнеджърката започнала "работа" на Алеята на любовта срещу Централна гара. Няколко дни по-късно доброжелатели съобщили на бащата Гюнай с какво се занимава дъщеря му. 

Той я изненадал на "работното й място" и започнал да й крещи веднага да тръгне с него. Момичето обаче отказало и той решил да я "убеди" с няколко шамара. "Другите проститутки също тръгнаха да я защитават и скочиха срещу бащата. Тогава той извади пистолет и започна да стреля във въздуха" разказват очевидци от блоковете на ул. "Хан Кардам", където се е развило действието.

След минути на място пристигнал патрул на Второ районно, който арестувал  въоръжения асеновградчанин. Дъщерята също е отведена в районното, където е пуснала жалба срещу баща си. по случая е образувано бързо производство. 

Алеята на любовта е един от градските проблеми, който все още не е намерил решение, въпреки многобройните опити на различни институции да го ликвидират. Проститутките са плъзнали из целия квартал срещу гарата, а живеещите там са изпратили десетки писма и сигнали до полицията и общината. въпреки хайките и периодичните арести на жрици обаче, проституцията там продължава да процъфтява. Освен проститутките, там сексуслуги предлагат и няколко травестита, а нерядко сред момичетата има и малолетни. 

TrafficNews.bg