Срокът за подаване на документи за участие в конкурса за концесия на Летише Пловдив е удължен с 3 месеца. Новата крайна дата, до която могат да се подават оферти, е 19 септември. Припомняме, че в края на март правителството прие решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга върху летище "Пловдив" за срок от 35 години и обяви краен срок за участие е 19 юни.

Най-голямата строителна компания в Китай “Чайна канстръкшън” проявява сериозен инвеститорски интерес към отдаването на концесия на летището в Пловдив. Аеропортът може да бъде превърнат в модерен карго терминал по световен стандарт и да се превърне в основен логистичен център в Югоизточна Европа. Това стана ясно по време на среща между делегация на ПП ГЕРБ, водена от зам.-председателя на партията и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, на работно посещение в Китай. 

Очаква се от компанията още следващата седмица ще посетят България и спешно ще се запознаят на място както с обявената процедура по концесията, така и с технически характеристики на летището в Пловдив.

През април бе обавено, че друг китайски инвеститор проявява интерес към летището. Фирмата „Тиендзин Фарм Култивейшън Груп Къмпани България“ е най-големият китайски инвеститор в област Пловдив и има намерение да създаде в област Пловдив агропромишлен парк с предприятия за съхраняване и преработка на селскостопанска продукция, производство на фуражи и селскостопанска техника.

Снимката е илюстративна

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg