Протестиращите около Георги Сербезов пречели на служителите на „Паркове и градини“ и еколозите в общината да обследват дърветата в Цар-Симеоновата градина, изказа версията си градоначалникът Иван Тотев. Той обясни, че изключително трудно се работило в централния пловдивски парк, а причината била именно еколозите, които следели всяко действия на общинското предприятие.

„За дървета над 100 години никой не може да гарантира каквото и да е. Кой може да каже от кое ще падне клон? Вижте след вятър какво се случва. Неприятен бе и инцидента с падналия клон върху жена. Политиката е възрастните дървета да се изсичат, а на тяхно място да се засаждат нови“, заяви Тотев. Той допълни, че екозащитници не са еколози, те нямали нужното образование, но  в общината имали професионални еколози, но на тях им се пречило  да си вършат работата.

„Когато видите някой от „Паркове и градини“ да сече клон и дървета, не трябва да се лепят етикети, че те са предприятие за индустриален дърводобив. Те пазят живота на хората“, каза още Тотев.

В следващите седмици ще има пълно обследване на дърветата в градината, заяви още градоначалникът. 

Всичко за инцидента - четете ТУК

TrafficNews.bg