Специалистите нареждат бигъла в Топ 10 на не особено интелигентните кучета. Стопаните, които отглеждат братовчедите на кученцето от популярната поредица за Снупи, обаче не мислят така. Те са убедени, че любимците им са изключително интелигентни, но имат собствено мнение, което за съжаление рядко съвпада с тяхното. Бигълите са изключително жизнерадостни, любвеобилни и емоционални, но само неповторимият им поглед ги спасява от смъртно наказание, заради невъобразимите пакости, които могат да причинят.

Стопаните на тези кучета също са различна порода хора. За да продължиш да обичаш машината за унищожение на дома ти, трябва да си зареден с огромни количества търпение, любов, готовност за прошка и прочее християнски добродетели. Една от най-големите "кучешки" групи във Фейсбук  се нарича "Аз обичам Бигъл" и тя обединява собствениците на близо 2000 кучета от породата. В нея те споделят забавни моменти от съвместното си съществуване. Преди месец в групата е обявен конкурс с  с пози на бигълите, които повтарят известни шедьоври на изкуството или личности. Тъй като в групата цари дух на политическа коректност, се допускат и кучета от други породи.

Фотоконкурсът се нарича "Пози и психози" и е пресечната точка между  креативността на собствениците и невероятните пози на техните любимци. Победител  с най-много лайкове е "Истински джедаи" на Вели Андреева. Забавлявайте се!