Четирима шофьори са били задържани в полицията заради участие в нерегламентирани състезания с автомобили в Пловдив на "Кукленско шосе", научи TrafficNews.bg

За мащабната акция срещу гонките ви съобщихме още снощи. Около 21.40 часа в четвъртък екип на Първо РУ забелязал два автомобила от марката “БМВ” да се движат неправилно по пътното платно, с форсирани двигатели и значително превишена скорост. Униформените действали незабавно и спрели колите, предотвратявайки евентуално пътно произшествие с останалите участници в движението.

Шофьорите, на 38 и 29 години от града, са били отведени за 24 часа в районното управление.

Подобна мярка за неотклонение е взета снощи спрямо други двама пловдивчани, на 19 и 22 години. Около 20.30 часа, при проведена специализирана операция за пресичане на незаконните автогонки на същия булевард, служителите на реда заловили младежите зад воланите на „Мерцедес“ и „БМВ“. 

Както TrafficNews.bg съобщи полицейски автомобили бяха затворили булеварда от двете страни и правиха масови проверки на автомобилите. Полицаите са вкарали свои агенти под прикритие между състезателите. Имали са информация, че те ще се събират на бензиностанция Газпром на "Кукленско шосе".

Срещу четиримата нарушители са образувани бързи производства по чл. 325, ал.3 от НК. Действията продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.