Въздухът в Пловдив е опасно мръсен в момента, сочи справка на TrafficNews.bg в сайта, който следи показателите на двете измервателни станции  под тепетата. Към 14.00 часа на 3 януари общото състояние не атмосферния въздух е лошо на измервателната станция в Каменица и много лошо на тази в Тракия.

Това са и двете измервателни станции, които следят състоянието на атмосферните условия под тепетата. Припомняме, че едната станция бе преместена от кръстовището на Чифте Баня в квартал Каменица.  

От публикуваните данни става ясно, че количеството на PM10( фини прахови частици) е много над допустимите норми. Отново за Каменица е с оранжев цвят, а в Тракия с червен.

Според легендата дадена на сайта се дават и следните съвети при тези норми на въздуха в Пловдив:

Оранжев цвят съветва: да не се правят разходки в близост до главни пътни артерии и области, отоплявани с въглища. Само здрави хора могат да практикуват спорт навън, оставете колата у дома си.

Червен цвят алармира: ако имате проблем със здравето, трябва да си стоите в къщи. Оставете колата у дома си и използвайте обществения транспорт или велосипед.

TrafficNews.bg