Доскорошният благодетел на Ботев Цветан Василев официално обяви, че прекратява взаимоотношенията си с пловдивския клуб. Банкерът използва личния си сайт, за да обяви, че се оттегля и преотстъпва акциите си.

„Повече от девет месеца продължава драмата около КТБ, организирана от определен политико-икономически кръг и осъществена със силата на държавната машина. Икономическите и социалните последствия, за които предупреждавах от самото начало, са изключително сериозни. И всичко това, за да се удовлетвори алчността на една шайка, която очевидно е изгубила основните си източници на обогатяване”, посочва в обръщението си към привържениците на Ботев Василев. 

„През всичкото това време таях надежда, че те ще намерят сили да признаят грешката си, за да направим пораженията по-малки. Уви! Това не само не се случи, но под знамето на „защита на обществения интерес“ и с активната роля на днешното правителство и парламентарно представените политически сили, щурмът към придобиване на работещите и все още не контролирани от шайката активи, навлезе в решителна фаза. Фрапантно доказателство за това е отказът на Виваком, под диктовката на представляващите само себе си братя Велчеви, да подпише анекс към договора за спонсорство на отбора за 2015 г.”, допълва той. 

„В условията на тотална атака, целяща пълното ми дискредитиране, всеки човек, всяка компания, дори всяка идея и мечта, свързани по някакъв начин с мене, са анатемосвани и поругавани”, споделя още Василев.

TrafficNews.bg