Анти-ейджинг ефект, стимулатор на имунната система и елексир за стройна фигура. Какви са предимствата на сока от целина?

Ако следите Инстаграм профилите на звезди като Кейти Холмс, модели като Каролина Куркова или фудита като Deliciously Ella, със сигурност често попадате на зелената напитка, поднасяна в чаша за сок.

И затова си има причина. Сокът от целина е суперхрана. Веществата, които съдържа, помагат за хубава кожа и възпрепятстват образуването на бръчки. Освен това той помага и при отслабване и поддържа тялото тонизирано, пише Dir.bg.

Ето защо сокът от целина е толкова здравословен

Едно от предимството на целината е ниското съдържание на калории и мазнини - на 100 грама има само 18 килокалории и 0,2 грама мазнини - перфектната закуска за всички фенове на нисковъглехидратното хранене.

Освен това целината е богата на вторични растителни вещества, които разгръщат антиоксидантната активност в организма, като тази на витамините A, B, C и Е, а те взети заедно подсилват защитните сили на организма и подпомагат имунната система в нейната естествена работа. Благодарение на етеричните масла и горчиви вещества, които се съдържат в целината, зеленият зеленчук действа антибактериално, противовъзпалително, дехидратиращо, действа стимулираща върху храносмилането и успокояването на стомаха.

Как да си направим сок от целина:

Необходими състваки за 1 напитка:

1 връзка свежа целина

1 краставица и 1 една ябълка (по желание)

Приготвяне:

Измийте целината, почистете и разделете отделните стебла. Използвайте машина за сок и изпийте веднага след изцеждане.

Ако чистият сок от целина ви е прекалено интензивен на вкус, можете да го освежите и разредите с една краставица или пък ябълка.

За начало е добре да започнете с една по-малка чаша от 100 до 200 милилитра, за да може стомашно-чревният тракт да привикне към растителната напитка. Опитните фенове на зеления сок, могат да се насладят на до 500 мл от напитката за разкрасяване всеки ден. За да действа, най-добре е да се консумира бавно сутрин около 30 минути преди закуск