Независмо дали искате да подобрите цялостното си здравословно състояние или просто да отслабнете за лятото, изгарянето на излишните мазнини може да бъде доста предизвикателно.В допълнение към диетата и упражненията, много други фактори могат да повлияят на загубата на тегло и мазнини. За щастие, има много прости стъпки, които можете да предприемете, за да увеличите изгарянето на мазнините бързо и лесно.

Списание healthline споделят 14 от най – добрите начини за бързо изгаряне на мазнините и насърчаване на загубата на тегло.

Стартирайте тренировка за силата

Това упражнение изгражда мускулната  маса и увеличава силата.Най – често тренировките за сила включват повдигане на тежести, за да изградите мускули с течение на времето.В едно проучване силовото обучение намалява висцералната мазнина при 78 души с метаболитен синдром. Висцерната мазнина е вид опасна мазнина, която заобикаля органите в корема . Друго изследване показва, че тренировката от 12 седмици, съчетана с аеробни упражнения, е по-ефективна при намаляването на телесните мазнини и корема, отколкото само аеробното упражнение.Правете упражнения за телесно тегло, повдигане на тежести или използване на фитнес уреди са няколко лесни начина да започнете с тренировки за сила.  

Спазвайте  диета с високо съдържание на протеини

Включването на по-богати на протеини храни във вашата диета е ефективен начин за намаляване на апетита и изгаряне на повече мазнини.В действителност, многобройни проучвания са установили, че яденето на по-висококачествен протеин е свързано с по-нисък риск от коремни мазнини.Повишаването на приема на протеин може също да увеличи чувството за пълнота, да намали апетита и да намали приема на калории, за да помогне за загуба на тегло. 

Спете повече

Отивате в леглото малко по-рано или настройвате алармения си часовник малко по-късно може да ви помогне да увеличите изгарянето на мазнините и да предотвратите натрупването на тегло. Едно проучване на 68,183 жени показва, че тези, които са спали пет или по-малко часа на нощ в продължение на 16 години, са по-склонни да наддават тегло, отколкото тези, които са спали повече от седем часа на нощ.

Подсладените  напитки като сода и сок, съдържат   калории и предлагат малко хранителна стойност.
Алкохолът също е с високо съдържание на калории и има допълнителен ефект от понижаването на вашите задръжки, което ви предразполага най - вероятно да преяждате.

Увеличете кардиото си

Кардио, известно още като аеробно упражнение, е една от най-често срещаните форми на упражнения и се определя като всеки вид дейност, която увеличава сърдечната честота.
Добавянето на кардио към вашата рутина може да бъде един от най-ефективните начини за подобряване на изгарянето на мазнините, пише Cluborfei.com

Увеличете приема на желязо

Желязото е важен минерал, който има много жизнени функции в тялото.
Както при другите хранителни вещества като йод, недостигът на желязо може да повлияе на здравето на щитовидната жлеза. Тази малка жлеза в шията Ви отделя хормони, които регулират метаболизма ви .
Многобройни проучвания установяват, че ниските нива на желязо в организма могат да бъдат свързани с нарушена функция на щитовидната жлеза и нарушение на производството на тиреоидни хормони.

Добавете пробиотици към вашата диета

Пробиотиците са вид полезни бактерии, открити в храносмилателния тракт, за които е доказано, че подобряват много аспекти на здравето.
Увеличаването на приема на пробиотици чрез храна или добавки може също да помогне за увеличаване на изгарянето на мазнините и да поддържате теглото си под контрол.