Всички жени искат да отслабнат лесно, ефективно и без сложни правила и ограничения. Подлагайки се на един или друг хранителен режим обаче, не спираме да си задаваме въпроса - наистина ли той ще успее да ни отърве от излишните килограми бързо и ефективно. 

Стройната фигура е мечта на всяка жена, но в съвременния свят съществуват много изкушения, които се отразяват негативно на перфектния ни външен вид. Именно заради тях доста често ни се налага да търсим начин, с който бързо да влезем в любимата си рокля или моментално да се преобразим преди най-важното тържество в живота ни. Има ли диета, която да ни помогне да го направим?

Разбира се, че да. 

Наскоро диетолозите оцениха над 40 популярни режима за хранене и почти единодушно посочиха най-простата и полезна диета - средиземноморската. Специалистите по хранене са категорични: да следваш този режим е изключително просто.Той е много ефективен и гарантира загубата на излишните килограми, освен това е идеален за профилактика и лечение на диабет и сърдечни заболявания, пише Блиц. 

При средиземноморската диета се консумират зеленчуци, млечни продукти,  риба, месо, което не е тлъсто, зехтин и плодове за десерт. 

По думите на Анджела Хаупт от отдела по здравословно хранене на US News and World Report, специалистите са определили най-добрия режим на хранене, изхождайки от няколко критерия. "Ставаше въпрос за това доколко е лесно да следваш диетата, дали хранителният режим е пълноценен, какви са краткосрочните и дългосрочни ефекти при спазването й, както и ефективна ли е при профилактика и лечение на диабет и сърдечно-съдови заболявания", пояснява тя. 

По-рано специалисти от Харвард достигнаха до извода, че средиземноморската диета е много полезна за жените, тъй като снижава с 25% риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. В изследването им са участвали 23 хиляди души на възраст между 40 и 77 години. В продължение на 17 години учените са наблюдавали хранителния им режим и са изчислили риска от инсулт. Оказало се, че при тези, които са се придържали към средиземноморската диета, рискът от инсулт е намален средно със 17%.