За ефективното изгаряне на мазнините в областта на корема понякога се нуждаем не само от редовни упражнения, но и от храни, които могат да се окажат наши верни съюзници. Запишете си тези топ 5 храни, добавете ги в здравословната си диета и отслабвайте!

Черен боб

Всички бобови храни са изключително полезни за вашето здраве, но когато искате да стопите мазнините в областта на корема, черният боб е фаворит. Освен, че е богат на протеини и фибри като останалите бобови растения, той е с високо съдържание на флавоноиди (съединения, които действат и като антиоксиданти).

Според изследвания флавоноидите могат да попречат за съхранението на излишни мазнини в областта на корема.

Круши

Крушите са едни от най-подходящите плодове за вашето здравословно хранене. Те са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри. За да намалите порциите, да подобрите храносмилателната система и за да не страдате от запек, хапвайте половин час преди хранене по една-две круши.

Те също са богати на катехини и флавоноли – два антиоксиданта, които помагат да не трупате излишни мазнини.

Фъстъци

Колкото и да ви е трудно да повярвате, иначе калоричните, но вкусни фъстъци (без сол) могат да ви помогнат в загубата на излишните мазнини в областта на корема. Освен това полезните мазнини, които се съдържат в тях, се изгарят в пъти по-лесно за разлика от мазнините и калориите, които получавате от любимите на много бисквити и лакомства. Въпреки това, не прекалявайте с тяхната консумация.

Слънчогледови семки

Вкусните семки могат да бъдат добавяни към супи, ястия, салати, сандвичи, закуската от овесени ядки. Но изберете такива, които не съдържат сол. Семките са с високо съдържание на мононенаситени мазнини.

Това са здравословен вид мазнини. Според проучване те могат да помогнат за намаляване на излишните мастни натрупвания, особено при хора, страдащи от затлъстяване, пише Az-jenata.bg

Авокадо

Отбийте се до магазина и купете няколко добре узрели плода авокадо. Авокадото е смятано за магически плод, когато искате да влезете бързо и здравословно във форма. То е богато на различни жизненоважни хранителни вещества.

Съдържа и полезни фибри, което помага да контролирате глада, а наличието на мононенаситени мастни киселини помага за изгарянето на мазнините в областта на корема.