Всяка диета си има своите тайни, които помагат при свалянето на килограми. Съществуват обаче универсални начини, които помагат при всички. Ето няколко храни, които намалят апетита дори и при най-големите чревоугодници:

Бадеми

Само една шепа бадеми ви дава много антиоксиданти, витамин Е и магнезий. Те също повишават чувството за ситост помагат при управлението на теглото.

Кафе

Умерената консумация на кафе може да ви помогне да усилите метаболизма и да потиснете апетита. Просто не слагайте твърде много захар или сметана!

Джинджифил

От векове много култури използват корена на джинджифил заради невероятните му храносмилателни способности. Независимо дали е в смути или в индийско ястие, той действа като стимулант, който подхранва тялото и подобрява храносмилането.

Авокадо

Пълно с фибри и полезни мазнини, авокадото потиска апетита, когато се консумира умерено. Всъщност мазнините в тези плодове изпращат сигнали към мозъка, които казват на стомаха ви, че е пълен!

Лют червен пипер

Само половин чаена лъжичка кайенски пипер може да увеличи метаболизма и да накара тялото да изгори допълнително 10 калории.

Ябълки

Те са богати на разтворими фибри и пектин, които помагат да се чувствате сити. Ябълките също регулират глюкозата и повишават енергията. И накрая, ябълките изискват много време за дъвчене, което води до по-бързо засищане.

Яйца

Изследванията показват, че яденето на едно - две яйца за закуска може да помогне да се чувствате по-сити, отколкото ако изядете багета със същото количество калории.

Вода

Само с чаша вода преди хранене може да намалите количеството калории, които приемате, показва проучване. Затова, просто пийте!

Сладки картофи

Според специалистите по храните, картофите съдържат специален вид нишесте, което се противопоставя на храносмилателните ензими, а това ги прави храна, която засища. Освен това, те са пълни с витамин А и витамин С!

Зеленчукова супа

Една гореща супа от зеленчуци  може да ви засити бързо и да ви нахрани с малко калории, пише Profit.bg. Просто хапнете купичка преди основното.

Тъмен шоколад

Ако обичате шоколад, изберете тъмен с най-малко 70% какао. Малко тъмен шоколад помага да намалите желанието за сладко, защото горчивият вкус сигнализира мозъка, че вече е сит.

Тофу

Богат източник на протеини, тофу не е само за вегетарианци! Тофу е с високо съдържание на изофлавон, наречен генистеин, който потиска апетита.

Уасаби

Забелязали ли сте, че винаги, когато ядете суши, ви трябва малко, за да се заситите. Е, част от това се дължи на суровата риба, но и на тази пикантна зелена добавка.

Овесени ядки

Благодарение на високото съдържания на фибри и бавноразтворими въглехидрати, овесена каша ще ви държи сити дълго време.