Днес обръщаме поглед към една изящна дама на име Анастасия Сидорова, която заради рижавата си, дълга повече от метър коса, е наричана руската Рапунцел. Дамата се превръща в истинска сензация в интернет пространството и снимките в социалната мрежа Instagram се радват на хиляди лайкове.

 

Това обаче се дължи не само на ефектната визия на Анастасия, но и на полезните съвети, които тя дава под постовете си относно решението на проблем, мъчещ много дами, а именно косопада. 

Сигурно ще ви е трудно да го повярвате, но когато е на 18 години Сидерова е диагностицирана с алопеция – заболяване, причиняващо косопад. След лечение при добър дерматолог и промени в ежедневните навици младата дама успява да пребори проблема.

Нещо повече - днес, пет години след диагностицирането си, Анастасия може да се похвали с дълга и гъста грива, която я превръща в рекламно лице на козметичния гигант Pantene и кариера като успешен блогър, пише Woman.bgСидерова на драго сърце споделя с феновете си в интернет пространството наученото по време на лечението.

"Придържайте се към балансираното хранене, забравете за диетите и избягвайте стреса, ако искате да сложите край на косопада", категорична е Анастасия. "Използвайте продукти специално за вашия тип коса, правете маски поне два пъти седмично, включете в грижата за косата различни масла, като това от авокадо е особено ефективно, и не забравяйте да постригвате поне връхчетата веднъж на един-два месеца", допълва 23-годишната дама.

 

Друг навик, който ще ви осигури бляскава и здрава грива, е да не сушите косата си със сешоар веднага, след като излезете от банята. "Оставете я да изсъхне сама поне на 60% и чак след това прибягвайте до сешоара", съветва руската Рапунцел.