Билките и подправките освен многото ползи за здравето, могат да ни помогнат и в свалянето на килограмите. Колкото по-пикантни са те, толкова по-бърз става метаболизмът Ви и така отслабвате неусетно. Подправките имат дълга история на използване за медицински цели наравно с лекарствените растения, така че не си струва да се отказваме от тяхната помощ дори и в наши дни.

Вижте подправките, които ни помагат да отслабнем:

Канела
Канелата е ароматна подправка и силен помощник в борбата с килограмите. Тя засилва метаболизма. Съдържа вещества, които повишават секретирането на инсулин от клетките и съответно допринасят за подобрен контрол над диабета. Съдържа също минерали и фибри. Може да се добави към кафето, чая, да се сложи върху закуската от овесени ядки.

Кимион
Кимионът подпомага обмяната на веществата в организма. Смята се, че кимионът засилва имунната система и има антиалергични свойства. Богат източник е на витамини и антиоксиданти.



Естрагон
Естрагонът е полезен при храносмилателни проблеми, тъй като нормализира киселинността на стомашния сок. Билката нормализира апетита и спазмите в стомаха.

Мента
Ментата стимулира храносмилателните ензими, които помагат за усвояването на хранителните вещества.

Кардамон
Кардамонът помага за изхвърляне на токсините от организма и така съдейства за бързото сваляне на килограми.

Босилек
Босилекът е една от най-популярните подправки и има многобройни лечебни свойства. Той е отличен източник на фибри. Има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие.