Въпреки ниските температури и пролетния снежец, лятото чука на вратата. Следващата седмица още температурите ще се покачат до 20 градуса. Тогава започваме да се пускаме по къси ръкави, а след някоя и друга седмица дамите започват да носят поли и рокли.

Тогава се сблъскват с дилемата как да стопят бързо натрупания целулит.

За целта потърсихме коментара на Атанаска Благова, която е професионален масажист от 12 години и има медицинско образование.

„Един от най-ефективните методи за борба с целулита е ръчния /мануален/ антицелулитен масаж. С него се цели да се постигне така нареченото „разбиване”на целулита. Това означава дрениране на задържаната лимфна течност, която блокира мастните (целулитни) клетки и пречи на пълноценното им усвояване от организма в процеса на изгаряне на мазнините.”, сподели пред TrafficNews.bg Атанаска Благова.

Масажът прави процеса да протича по-бързо и по-качествено, но той се случва само чрез подходящ хранителен и двигателен режим.

„На първо място са храненето, което спомага дренирането (избягването на солено, алкохол), всяка повишена двигателна активност, свързана с потене, пиенето на достатъчно количество вода. Едва тогава можете да потърсите помощта на този тип процедури, за да постигнете по-бързо желаните от вас резултати.

Това, което прави ръчният антицелулитен масаж толкова ефективен, е възможността за индивидуален подход в зависимост от вашия хранителен и двигателен режим. Правят се най-малко 10 масажа, разпределени в период около месец. Единствено комбинацията от хранене, тренировка и масаж, дава гаранция за успех.”, споделя масажистът с медицинско образование Атанаска Благова.

Тя е звършила е Медицинския колеж в Пловдив, има редица сертификати от допълнителни курсове за класически и лечебен масаж, както и за рефлексотерапия. 12 години работи в студиа и фитнес центрове, а от 2012 година работи самостоятелно. В студиото си в Пловдив прави класически масажи и обучава хората, които искат да усвоят занаята.

Консултация  може да направите в Пловдив на адрес ул. Добротич 12 или на телефон 0897 553 568.