Празниците отминаха, но последиците от тях под формата на няколкото излишни килограма, така развалящи настроението ни, са все още тук. Ние обаче сме твърдо решени да се разделим с тях още през първите месеци на новата година. Стартираме 2018-а начисто - ново начало - ново Аз.

Ако и вие искате бързо да влезете във форма и, по-конкретно, да изваете дупето на мечтите си, ви предлагаме да започнете да изпълнявате тези упражнения поне три пъти седмично:

Глутеус мост

Легнете на пода със сгънати нагоре колене и стъпала поставени върху пода. Повдигнете бедрата си, така че тялото ви да образува права линия от раменете до коленете. Докато стоите в тази позиция, повдигнете едно коляно към гърдите си, без да отпускате дупето надолу. Върнете крака в изходна позиция и вдигнете другия.  

Клек

Разкрачете краката на ширината на раменете си, като държите пръстите насочени напред. Хванете в ръце пудовка и приклекнете надолу, държейки таза назад, а гърба изправен. Клякайте, докато бедрата ви застанат успоредно на пода, след което се изправете в изходна позиция, пише Woman.bg

Римска тяга

Този вариант на класическата тяга натоварва седалището и задните бедра и е едно от най-успешните упражнения за извайване на мускулатура в тази област. Разтворете леко крака и хванете с всяка ръка един дъмбел. Поставете тежестите пред тялото и започнете да се навеждате напред. Дръжте тежестта близо до тялото и я спускайте по бедрата. Гърбът трябва да е стегнат и изправен, а навеждането да продължи, докато торсът не е почти перпендикулярен на пода. След като достигнете до това положение, се изправете бавно обратно.

Бягане

Бягането е вид аеробна физическа активност, поради което то спомага за ефективното изгаряне на мазнините в тялото. А точно мазнините са пречката мускулатурата на тялото ни да бъде видима. При тичане се горят между 500 и 900 ккал за 1 час, като тези стойности варират в зависимост от килограмите, пола и интензивността на натоварването. Важно е да се отбележи, че този вид физическа активност е полезна и препоръчителна и поради редица други причини. Бягането влияе благоприятно на цялостното здравословно състояние, засилва имунитета, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2. Освен това редуцира симптомите на депресия, риска от някои видове рак, а също и от деменция. Метеорологичните особености не са подходящи за тичане навън, но това не означава, че трябва да се лишите от плюсовете на този спорт. Вариант е да си вземете пътека за бягане или кростренажор и смело да започнете да изграждате своето ново Аз още от днес в юта на собствения си дом.