За повечето хора, зимните дни не носят само сладко зачервени бузки, но и неприятно изсушаване на лицето, ръцете и краката.

Вижте няколко съвета за това как да се грижите за кожата в студените дни:
 
1. Посетете специалист
Продавач-консултантите в повечето магазини едва ли могат да ти препоръчат продукт, подходящ точно за твоя тип кожа. За това посещението при дерматолог е добра инвестиция. Специалистът ще анализира типа ти кожа, ще коригира грешките ти в грижата за лицето и ще ти препоръча продукти, които трябва да използваш.

2. Овлажнявай повече
Може би си намерила овлажнител, който да е подходящ за пролетта или лятото. Но, когато атмосферните условия се променят, е необходимо да се промени и и грижата ти за кожата. Предпочети кремообразен овлажнител на маслена основа пред такъв на водна, тъй като маслото ще създаде предпазен слой върху кожата.

[/userfiles/files/2%283%29.png]

3. Пазете се от слънцето
Не, слънцезащитата не е само за лятото. Зимното слънце, комбинирано със снежния отблясък могат сериозно да навредят на кожата ти . Добре е да нанасяш слънцезащитен крем на лицето и ръете, ако са на показ, около 30 минути преди да излезеш. Нанасяй повторно, ако стоиш дълго време навън, пише Cluborfei.com

 4. Грижете се за ръцете си
Кожата на ръцете ти е много по-тънка от другите части на тялото и съдържа по-малко мастни жлези. Това означава, че е много по-трудно да ги предпазиш от изсушаване през студеното, сухо време. Възможно е това да доведе до сърбежи и напуквания. Носи ръкавици, когаато си навън, за да предпазиш ръцете си.

5. Забравете за горещите бани
Разбира се, да се потипиш в гореща вана след разходка в студеното време звучи чудесно. Но горещият душ или вана могат да доведат до загуба на влажност на кожата. 

[/userfiles/files/3%282%29.png]