Колкото и да се навличате, все ви е студено. Дори и да увеличавате парното, имате чувството, че ви тресе. Заложете на няколко прости хитрини.

1. Яжте месо

Смята се, че ако наблегнете на месните продукти през студените месеци, няма непрекъснато да треперите. Причината е, че протеините се разграждат по-бавно и така в организма се отделя повече енергия и съответно се покачва телесната температура. Ако сте вегетарианци или по здравословни причини не ядете месо, наблегнете на бадеми, кашу, боб, леща, овесени ядки.

2. Използвайте хидратиращ лосион

Чувствителната кожа лесно се раздразва от студа. Освен с неприятно чувство реакцията е свързана и с прилив на кръв към външния слой на кожата и съответно със загуба на топлина в тялото. В крайна сметка ви става още по-студено. Затова специалисти препоръчват да използвате хидратиращ лосион. Това не само ще благоприятства състоянието на кожата, но и ще помогне да намалее чувството за студ. Нанасяйте го на ръцете, краката, лицето, дори - ако се налага, на ушите, пише Mila.bg

3. Бани с розмарин

Краката ви винаги са студени, даже когато навън температурите не са под нулата. Най- вероятно става дума за нарушение в кръвообращението. Преборете се с ледените ходила, като вечер си правите бани с розмарин. 200 г пресен розмарин се запарват за десет минути. Когато отварата се охлади достатъчно, потопете ходилата в нея за петнайсетина минути. Може да добавите и няколко капки етерично масло. Горещите бани на краката обаче не са подходящи за малки деца, за бременни жени или за хора с разширени вени.

4. Движете се

Често със застудяването ограничаваме разходките и спорта навън. А всъщност най- добрият начин да се стоплите е да се стимулира кръвообращението. Затова се движете колкото се може повече. Дори температурите навън да не са подходящи, не се отказвайте от кратка разходка. А ако работите на бюро, на всеки 2-3 часа ставайте да се разтъпчете в коридора. Създайте си навик сутрин,като ставате и често ви е най-студено, бързо да направите няколко лесни упражнения – клякания или подскоци, колкото да се затоплите.

5. Заложете на червено

Според психолози понякога представата за студа е на подсъзнателно ниво. Затова те препоръчват през студените месеци да помислите не само с колко дебели дрехи се обличате, но и в какви цветове са. Червеното е идеалния цвят, защото създава визуална представа за топлина. Използвайте го и в интериора – червени възглавнички на дивана, червени одеяла, всичко това ще ви създаде повече уют.