"През идния пролетно-летен сезон ще станем свидетели на обрат в модата. Можем да приберем в по-неизползваемото крило на гардероба си панталоните с ниска талия, скини дънките и всичко със слим силует. Те ще бъдат заместени както при жени, така и при мъже с висока талия, прав до леко разкроен силует и 7/8 дължини. Завръщат се и времената на цветните чорапи", споделя коафьорът и моден специалист Наско Папазов за предстоящите тенденции.

При дамите пеньоарът ще бъде много актуален, точно по онзи начин, по който си го спомняме – както като кройка, така и като десени. При мъжете пък ще наблюдаваме завръщане на гащеризоните и тирантите. Широките якета и суичъри, както и тишърти с правоъгълен силует, ще са предложението за гардероба на по-спортните натури, споделя още Наско Папазов.

При дължината на косата в момента няма строга тенденция за разлика от това, което ни очаква през пролетно-летния сезон, а именно средни дължини – до раменете и малко под тях, украсени в изящни пастелни тонове. За най-смелите има и още интересни решения, като пикси и малко по-драстични, но много женствени оцветявания, пише Iwoman.bg

В грима погледът ще бъде насочен към нюд визиите и монохромните цветове. Тотален хит ще са продукти, които могат да се използват за очи, устни и скули – отново в пастелни и леко металически тонове.