Какво представлява военната диета и може ли наистина човек да отслабне 5 килограма за една седмица с нея? Какви храни включва военната диета и доколко е безопасна. Научете всичко за военната диета.

Военната диета е сред многото популярни диети, с чиято помощ хората се надяват да се разделят с нежеланите килограми. Тя обещава отслабване с до 5 килограма в срок от една седмица. Военната диета всъщност включва 3-дневен план за хранене, последван от 4 почивни дни. Седмичният цикъл се повтаря отново и отново, докато човек не достигне желаните килограми.

Поддръжниците на военната диета твърдят, че тя е създадена от диетолози в американската армия, за да могат войниците бързо да добият нужната форма. Военната диета има още няколко наименования, сред които диетата на войските или дори диетата на сладоледа, пише Rozali.com

Как действа военната диета?

Военната диета е разделена на две фази в продължение на 7 дни. За първите 3 дни трябва да следвате определен нискокалоричен хранителен план, включващ закуска, обяд и вечеря. Между тях няма междинни хранения. Общият прием на калории през този период е между 1100 и 1400 калории на ден.

За следващите 4 дни от седмицата се насърчава здравословното хранене и поддържането на нисък калоричен прием. Човек може да приложи схемата няколко пъти, докато не достигне желаното отслабване.

Примерно меню за първите 3 дни от военната диета :

Ден 1 (около 1400 калории)

Закуска: Препечена филия пълнозърнест хляб с 2 лъжици фъстъчено масло, половин грейпфрут, чаша кафе или чай (по желание).

Обяд: Препечена филия пълнозърнест хляб, половин чаша риба тон, чаша чай или кафе (по желание).

Вечеря: 85 грама месо с една чаша зелен фасул, малка ябълка, половин банан, една чаша ванилов сладолед.

 

Ден 2 (около 1200 калории)

Закуска: Препечена филия пълнозърнест хляб, едно твърдо сварено яйце, половин банан, чаша кафе или чай (по желание).

Обяд: Едно твърдо сварено яйце, чаша сирене котидж, 5 солени крекера, чаша чай или кафе (по желание).

Вечеря: 85 грама месо, половин чаша моркови и половин чаша броколи, половин банан и половин чаша ванилов сладолед.

 

Ден 3 (около 1100 калории)

Закуска: 30 грама сирене чедър, 5 солени крекера, една малка ябълка,  чаша кафе или чай (по желание).

Обяд: Препечена филия пълнозърнест хляб, едно сварено яйце, чаша чай или кафе (по желание).

Вечеря: Чаша риба тон, половин банан, 1 чаша ванилов сладолед.

 

През тези три дни можете да пиете колкото пожелаете чай или кафе, стига да не добавяте към тях захар или сметана. Пийте също така много вода.

Всъщност може да заменяте и храните, посочени в примерното меню с такива по ваш избор. Условието е единствено да запазите общия брой на приети калории.