Инфарктът е доста опасно явление, често причинено от излишък на холестерол в кръвта. Ето защо диетата и употребата на "здравословни" продукти могат значително да намалят риска от проявление на тази диагноза и да служат за превенция на други заболявания.

Микро инфаркт може да се случи, ако съдовете са запушени с холестерол. Веднага след като кръвта спре да тече, сърцето спира да функционира правилно. Това е много опасно състояние, което често е фатално.

Млякото ще ни спаси от сърдечни заболявания, но само ако го пием в умерени количества. Наскоро резултатите от друго проучване бяха публикувани в списание Waitrose, по време на което беше установено, че млякото има положителен ефект върху сърдечната дейност.

Достатъчно е да се консумират две чаши пълномаслено мляко на ден, за да се намали рискът от сърдечен удар. Вместо мляко, можете да ядете кисело мляко или да пиете кефир. Сиренето също съдържа вещества, които помагат на сърцето да функционира нормално, но ефективността му е по-ниска.

Важно е да се контролира количеството консумирано мляко. Факт е, че в него (както и в други млечни продукти) има много мазнини, чието прекомерно количество може да обезцени всички предимства на млечните продукти, пише Zdrave.to. Излишната мазнина води до холестерол. В резултат на това предозирането може да навреди на сърцето.