Зъбоболът е неочакван и много неприятен гост. Е, ако такъв проблем не ви е познат. Но се случва, че зъбите - най-слабото място в един човек, има чувствителни венци, рязане зъби на мъдрост.

Как бързо да поправим ситуацията и да се отървем от ужасните болки? Ето 7 безотказни начина, които веднага ще облекчат ситуацията представени от zdrave.to.

Как бързо да премахнете зъбобол

1.Чесън, лук и сол ще помогне срещу зъбобол. Вземете съставките в еднакви количества, смлейте ги, за да се образува каша и я нанесете върху болния зъб. Отгоре можете да поставите памучен тампон.

2.Натопете в кедрово масло памучен тампон и прикрепете към болния зъб в продължение на 10-15 минути. След 1,5-2 часа можете да повторите

3. От зъбобол ще помогне масаж на ръката на мястото, където се срещат костите на палеца и показалеца. Трябва да масажирате противоположната страната на мястото, където боли зъбът. Масажирайте интензивно, с кръгово движение, за 5-10 минути.

4.За облекчаване на зъбобол ще ви помогне да масажирате определена точка. Намерете мястото, което е в кухината над горната устна. Интензивният натиск върху него с показалец ще помогне да изчезне болката.

5.За да успокоите болката, сложете върху бузата си плик с лед, обвит в кърпа.

6. Изплакване: Вземете 5-6 капки йод и една чаена лъжичка сол. Разтворете в чаша вода и с разтвора изплакнете болния зъб.

7.Тинктура от валериан или алкохол може да бъде добър помощник срещу болката. Поставете върху зъба памучна топка, напоена в единия или другия разтвор. Това ще успокои болката.

Разбира се, трябва да наблюдавате здравето на зъбите си и редовно посещавате стоматолога. Но ако зъбоболът ви изненада - вече знаете какво да правите.