Летните ваканции са в разгара си. Всички ние, когато сме на почивка се чувстваме естествено, без грим и забравяме за допълнителната грижа както обикновено.

Пясъкът,  морската вода и слънцето са фактори, които  могат да повлияят на здравето и състоянието на вашата коса, затова,  ако искате да сте доволни от външния си вид по време на почивката, това са триковете на които трябва да обърнете внимание:

[/userfiles/files/3916caf5eb612f91bd1671795f720221.jpg]

1. Съвет за момичета, които искат да запазят своята коса къдрава след къпане  - трябва да знаете, че благодарение на морската вода, косата ви вероятно ще има красиви дни и ще се характеризира с прекрасни къдрици. Но, ако в близост до вашето местожителство няма море, всичко, което трябва да направите е в едно шишенце да сложите няколко лъжици морска сол и да напръскате хубаво косата. Освен това, може да моделирате косата си и с ръце, за по-нататъшно увеличаване на ефекта, и можете да се насладите на къдрава коса само за няколко минути, пише Cluborfei.com

[/userfiles/files/3491e9d1cb252ba076e0cf83bced8201.jpg]

2. Преди да започнете да мислите за това каква ще бъде косата ви, докато сте на морето, трябва да знаете, че е важно да вземете някои мерки, още преди да заминете на лятната си ваканция. Заредете си несесер с качествени шампоани и подхранващи продути съобразени с летния период, особено ако сте с боядисана коса. Подстрижете косата си преди да тръгнете, и ако оставате за по-дълъг период от време, след като се върнете, отново посетете фризьора. Избягвайте твърде често да мокрите косата в морската вода, а ако го правите, по-късно измийте косата отново, но със сладка вода. На плажа, задължително носете шапка или забрадка, която покрива по-голямата част от косата. Маслата със слънцезащитен фактор също са основен компонент в грижата за косата. Не забравяйте, че след всяко излагане на косата на слънце и къпане в морската вода, трябвада я измиете с подходящ шампоан и балсам, за по-добра защита.

[/userfiles/files/a3092ad1cb3645cdeab986dae43918e1.jpg]

3. За пълна защита и грижа за косата, допълнително биха помогнали няколко процедури при вашия фризьор, които ще ви помогнат летния период да да не се отрази на качеството на косъма.  Към тези процедури трябва да се насочат най-вече дамите с боядисана коса, която е далеч по-проблематична през летния период.

[/userfiles/files/ce5a606b03976cd7c9c0a4eba78ac9bc.jpg]