Кератиновата терапия е най- добрата процедура в цял свят за постигане на прекрасна коса мигновено! Тя се използва главно за укрепване , възстановяване и придаване на по-сияен блясък на косата в продължение на месеци.

Протеинът кератин се съдържа в косата, а кератиновата терапия има за цел да възстанови нивата на този протеин в накъсаната, увредена и непокорна коса.  Поставянето на кератин запълва увредените участъци и ги прави гладки, което намалява накъсването на косата и я заздравява напълно. Особено подходяща е за коси, които са боядисвани, обезцветени, изрусени, накъсани и коси, които се третират с топлинна обработка- сешоари, преси и маши.

Специалистите препоръчват кератиновата терапия да се прилага от експерт в областта, в лицензиран козметичен салон. Преди това, трябва да знаете, че косата трябва да е предварително измита, след което се намазва с кератиновата смес от естествени съставки.

След кратък престои върху косата, кератинът се измива и косата се подлага на т.нар. "горещо гладене“ с помощта на преса. По този начин кератинът се въвежда в структурата на косъма, изглаждайки кутикулата му и по този начин прави косата по-малко податлива на късане.

Косата не бива да се мие през следващите 72 часа след прилагането на терапията. В началото тя може да изглежда права и твърда, но след измиване постепенно добива нормалната си структура, с тази разлика, че е много по-здрава и жизнена.

В зависимост от степента на увреждане на косата, кератиновата терапия може да е по-продължителна, от порядъка на няколко месеца. Желателно е да има известен интервал от време между терапиите, поради факта, че честото третиране с кератин може да направи косата твърда и чуплива.

Как да поддържаме косата си след кератиновата терапия?

Тук на помощ идва кератиновият спрей на Алфапарф Милано, който е изключително подходящ за поддържане на здравия вид на косата в домашни условия след кератиновата терапия.

Всеки приложил тази процедура на косата си трябва да има Alfaparf Lisse Design 100 мл, тъй като благодарение на него се удължава ефекта от кератиновата терапия при редовно използване. Той съдържа в себе си така полезния за косата кера-колаген комплекс, който запълва и възстановява увредените и наранени участъци от косъма. В същото време създава и защитен филм около ствола му.

Кератиновият спрей на Алпарф Милано е изключително лесен за използване както във фризьорските салони, така и в домашни условия.  Той представлява лек флуид спрей, предназначен да подхрани, възстанови и защити косата. Съдържа масло от бабасу, което подхранва косата, улеснява разресването, предпазва я от топлинните уреди и я прави лесна за стилизиране.

Как да го използваме?

Напръскайте върху измита и подсушена с кърпа коса, разрешете и изсушете със сешоар или оставете косата да изсъхне сама.