Прекрасната дама с идеална фигура се казва Каролайн Харц от Пърт, Западна Австралия. Майка е на три деца. Тази австралийска красавица не е яла захар през последните 28 години. А сега кажете - можете ли да познаете възрастта й?

красива жена на 70

Невероятно, но тази младолика жена наскоро навърши 70 години!!! Днес госпожа Хартц споделя тайните набезупречната си физика с всички ...

Много жени над 50 години смятат, че на тази възраст е невъзможно да се поддържа добра форма и здравословно тегло. А младите майки често се страхуват, че няма да могат да възстановят тялото си след раждането, пише Bgnow.eu.

Г-жа Хартц казва: „Разбира се, малко по-трудно за жените след 40 г. е да останат във форма. Но е напълно възможно, ако наистина сте готови да работите върху себе си. "

Днес Каролайн споделя с нас съветите си относно храненето, ежедневието и поддържането на формата.

дама със завидна фигура

„Всеки знае, че нашият метаболизъм се забавя с възрастта. Но това просто означава, че трябва да поемем контрола над тялото си и да работим върху себе си малко повече ”, казва Каролайн.

Г-жа Хартц вярва, че е много важно да се контролира качеството и количеството на приема на храна. Внимателността по време на хранене, според нея, е определящ фактор за здравословно хранене.

„Липсата на хранене води до неразумно повишаване на теглото. Винаги казвам на клиентите си да „се наслаждават на всяка хапка” ... Това помага за бързо задоволяване на глада, в резултат на което вие ще бъдете по-малко склонни към преяждане “, казва Каролайн Хартц.

Как изглежда денят на Каролайн в чиния? 

Закуска:

Каролайн обикновено започва деня си с банан (киви) и любимата си чаша английски чай. Малко по-късно тя яде две варени яйца или омлет със спанак и домати (или парче сьомга на парче от безглутенов тост). Ако не иска да яде много, г-жа Хартц просто смесва натурално кисело мляко с пресни плодове (понякога добавяйки към него прясно сирене или рикота).

Междинна закуска

Чаша чай, малък плод и 10-12 бадемови ядки (или парче сирене и две оризови бисквити).

Обяд

Пиле, авокадо, сирене фета и домати плюс оризови крекери (или тост без глутен). Понякога ги заменя със салата с протеини, сьомга или халуми (козе сирене).

Следобедна закуска

Подобна е на сутрешната закуска, но понякога Каролин си хапва бисквити (без захар) или здравословни домашни сладкиши.

Вечеря

По принцип, тя се състои от постно пиле или риба, но понякога г-жа Хартц се глези с червено месо със салата или зелени зеленчуци и сладки картофи. Е, през зимата обича да прави всякакви ястия.

Каролин Хартц

"Напълно изоставих захарта преди 28 години, което беше изключително трудно, тъй като бях истински маниак по сладкото. Сега си правя собствени сладкиши и приготвям десерти без захар, с бадемови или кокосови стърготини вместо с брашно.

Пресни плодове и зеленчуци, млечни и протеинови храни присъстват ежедневно в диетата ми. Опитвам се да ям белтък с всяко хранене, защото ме кара да се чувствам сита и помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар.

Аз не ям захар, но това не означава, че се лишавам от здравословни сладкиши. Всяка вечер ям 2 резена тъмен шоколад".

Ето ги и топ 5 съветите за тялото, които дава Каролайн

1. Премахване употребата на захар и брашно, както и намаляване на количеството храна в чинията.

2. Не се лишавайте от това, което обичате, но бъдете внимателни с количеството.

3. Бъдете внимателни, докато ядете.

4. Редовно тренирайте.

5. Наслаждавайте се на храната и живота.

Как изглежда типичният ден на Каролайн

прекрасна дама на 70

1. Ставане в 6 часа сутринта

2. Практикуване на благодарност.

3. Медитация.

4. Йога.

5. Разходка с кучето.

6. Душ и закуска (докато закусвам, имам време да видя новините).

7. Работа от 9.00 до 18.30 часа. От известно време се стремя към четиридневна работна седмица с три почивни дни. Но все още не съм постигнала успех в това!

8. Вечер с моя съпруг. И двамата обичаме киното и като правило ходим на кино поне веднъж на всеки две седмици, когато дават някой добър филм.

9. В събота и неделя обичам да прекарвам времето си със семейството и приятелите си. Обичам също пазаруването и пазарите.

А наскоро, след 25-годишно прекъсване, Каролайн Хартц отново е започнала да играе тенис!

За съня и медитацията

Сънят е от решаващо значение за външния ви вид, така че г-жа Хартц се опитва да спи поне осем часа на ден.

Придържала съм се към такъв режим през по-голямата част от живота си и сега се уверих, че добрият сън е изключително важен за доброто здраве“, каза тя. "Това е, което лекува и подмладява тялото ни."

Според Каролайн медитацията и практикуването на благодарност са основните причини за нейното невероятно здраве.

- Всяка сутрин медитирам. Разбира се, заради това трябва да ставам половин час по-рано, но ползите за моя работен ден са несъмнени ”, казва тя. "Започнах да медитирам едва след 65-годишна възраст, така че никога не е твърде късно да промените живота си."

Г-жа Хартц казва, че се чувства най-добре сред природата.

- Ходя с кучето си в парка поне 30 минути на ден. Това е едно от най-добрите неща, които правя през деня. Освен това се опитвам да практикувам йога три пъти седмично - каза Каролайн.

За щастието и обичта към себе си

„Бъдете щастливи във всеки един момент от живота си и никога не се притеснявайте за възрастта си! - казва Каролайн Хартц. - Не слушайте критиците, просто бъдете себе си. Самолюбието е вашият най-важен актив. Животът не е съвършен, вземете го в ръце и го задръжте здраво там! "

Е, и най-важният съвет за всички жени от г-жа Хартц е: "Никога не се сравнявайте с другите!"