Неотдавнашно проучване показва, че виното и загубата на тегло вървят ръка за ръка.

Търсите ли начин да се разделите с няколко килограма? Според изследване на Университета на Уошингтън от юли 2015 г., виното и загубата на тегло вървят ръка за ръка, благодарение на веществото, наречено ресвератрол (естествено съединение, намиращо се в люспите на червеното грозде, в някои билки, в боровинките и във фъстъчените люспи).

Съставът, който се намира в червено вино, показва, че помага за превръщане на "бялата мазнина" в "бежова мазнина" (последната е по-лесна за изгаряне).

Що се отнася до това кога е най-добре да се пие, отделно проучване през 2012 г. стигна до извода, че най-подходящото време е късно вечер. (Тук е важно да се отбележи, че изследването включва пчели, не хора).

Така че, докато тази новина може да ви примами да държите бутилка червено вино на нощното шкафче, бъдете внимателни - лекарите обикновено са предпазливи, когато препоръчват на хората да започнат да пият вино, тъй като твърде много алкохол може да има вредни ефекти върху тялото, пише Profit.bg

Заслужава да се отбележи, че има много по-ефективни (и потенциално по-здравословни) начини за извличане на ползите от ресвератрола.

"Много от полезните полифеноли са неразтворими и се филтрират по време на процеса на производство на вино", казва професор Мин Дю. Вместо това той предлага закуска от боровинки, грозде и ягоди, всички от които са естествени източници на ресвератрол.