Антиоксидантите са съединения, които предпазват клетките от унищожаване. Много е  просто. И ето защо трябва да ни е грижа за тях. Оксидантите са свободни радикали, тези  молекули се появяват естествено в нашето тяло и прекаленото им количество е вредно  за нашите клетки….и нашата кожа разбира се. Тялото ни произвежда оксиданти, за да се  бори с различни вируси, но сме изложени на тяхното вличние и от външната среда, като  замърсясването и тютюневият дим. Нали знаете как плодовете започват да покафеняват  изложени дълго време на навън? Това е оксидация. В крайна сметка това е разрушаване  на клетките, което може да доведе до заболяване, преждевременно стареене на кожата и  тук идва силата на антиоксидантите.

 Нашите тела произвеждат и антиоксиданти за да неутрализират деиствието на  оксидантите и да запазят баланс. Но нещата не са толкова прости. За съжаление  количеството оксиданти превъзхожда антиоксидантите. Добрата новина е че има доста  храни които са богати на антиоксиданти и вероятно вече са част от менюто ви.  “Суперхраните” са такива храни, но и в много обикновенни храни има антиоксиданти  като ябълки, грозде, боровинки, ядки, зеленият чай и слава богу в черният шоколад.

Интересно е че повечето антиоксиданти се намират в кората на плодовете, затова е полезно да хапвате и нея. Чували сте и преди че ние сме това което ядем. Ето защо богатата на антиоксиданти диета е полезна за да запазим клетките си в добро състояние и те да имат възможност да се справят с оксидантите, както и да предпазват кожата ни започвайки отвътре навън.

Добър вариант е и продуктите ви за грижа за кожата да са подходящи за борба с оксидантите. Този тип продукти деистват като изграждат бариери за да предпазват кожата от свободните радикали от заобикалящата ни среда. Съществуват и редица съвремени терапии,които включват продукти богати на антиоксиданти, наскоро нашумялата терапия Perk e една от тях.

 

 

 

 

Идеята на тази терапия е след дълбоко почистване на кожата от замърсяването и мъртвият слой клетки да се използва ежедневно серум богат на полезни вещества,които да хидратират и предпазват кожата.

И ако спазвате диета богата на полезни храни може да спите спокойно!