Медът и джинджифилът са известни със своите качества на природни антибиотици. Те са богати на огромна палитра вещества, подкрепящи и насърчаващи здравето и възстановителните процеси в организма, пише Az-jenata.bg.

Комбинацията от мед и джинджифил е много полезна при респираторни проблеми, както и като профилактично средство в сезоните на грип и настинка, което подсилва имунната система.

Кои са основните здравословни ползи от меда с джинджифил?

Полезен е при астма

Сместа от мед, джинджифил и малко черен пипер намалява астматичните пристъпи и помага за овладяването им. Комбинацията има естествени противовъзпалителни свойства, освобождава напрежението в тъканите и улеснява кръвообращението. Това доставя достатъчно кислород на клетките и отпуска съдовете в белия дроб.

Намалява респираторните проблеми

Мед с джинджифил е чудесен начин да си помогнете в отхрачването, ако имате продуктивна кашлица. Похапвайте от вълшебната смес, ако страдате от вирусни инфекции, кашлица, настинка, болки в гърлото, хрема.

Помага в лечението на рак

Джинджифилът доказано потиска симптомите на гадене и повръщане, които се появяват при лечение с химиотерапия. Освен това в състава му се съдържат мощни антиоксиданти, които допринасят в борбата със свободните радикали, причинители на ракови клетки.

По същата причина джинджифилът помага и в овладяването на сутрешно гадене, характерно по време на бременност.

Превенция на рак

Освен че оказва благотворно влияние върху организма при наличие на рак и по време на лечението му, комбинацията от мед и джинджифил има и превантивен характер. Богатите на антиоксиданти два продукта, които съдържат голямо количество витамини и минерали, стимулират секрецията на антиоксидантни ензими, които намаляват риска от поява на раково заболяване с метастази.

Подпомага храносмилането

Медът с джинджифил е много добър начин да ускорите метаболизма си, да облекчите стомаха и червата в обработката на храната, да намалите отделянето на киселини и да стимулирате извеждането на токсините от организма.

Джинджифилът улеснява отделянето на жлъчка, което допринася в храносмилането на по-тежки и мазни храни. Също така той в комбинация с меда насърчава растежа на полезни бактерии в червата и подобрява движението на гладката мускулатура на стените им.

Освен че джинджифилът успокоява болката в корема и стомашното дразнене, той улеснява усвояването на хранителните вещества от храната.

За здраво сърце

Голямото количество антиоксиданти в тази смес предпазва сърдечносъдовата система от заболявания, високо кръвно налягане, намалява риска от атеросклероза и инфаркти.